خواص گیاهان   66• گردو (Walnut)

گردو (Walnut)


   ◊ تركیبات شیمیائی

   ◊ خواص داروئی

   ◊ طرز استفاده

   ◊ مضرات


یزدفردا"گل‌های نر و ماده روی یك پایه قرار دارند سنبله گل‌های نر به‌صورت آویخته است ولی گل‌های ماده آن به وضع قائم روی شاخه قرار دارد. میوه گردو، گرد و در درون آن مغز قرار دارد و در فاصله‌های پرده‌های نازكی قرار گرفته است‌. قشری كه روی مغز گردو است سبز رنگ و كمی گوشتی می‌باشد درخت گردو هنگامی‌كه به سن بیست سالگی‌ می‌رسد شروع به میوه دادن می‌كند و بالاترین باروری خود را در سنین پنجاه سالگی دارد. از تمام قسمت‌های درخت گردو استفاده طبی به عمل می‌آید.

  تركیبات شیمیائی

مغز گردو دارای چند اسید آلی، مقدار كمی اسانس، اگزالات آهك و ویتامین‌های A,B,C,D,E می‌باشد‌. همچنین مغز گردو دارای مقدار كمی (‌۱۲%) ارسنیك است. برگ درخت گردو دارای ۳ درصد اینوژیت‌، اسید الاژیك‌، اسید گالیك و اسانسی با بوی مخصوص و مقداری پارافین، تانن، مواد چرب و املاح معدنی مانند كلسیم، پتاسیم، منیزیوم، باریوم و همچنین كاروتن است. پوسته گوشت‌دار میوه سبز گردو دارای امولسیون، قند و اسیدهای آلی مانند اسید سیتریك، اسید مالیك، فسفات‌ها و اگزالات كلسیم است. عصاره برگ درخت گردو خاصیت میكروب‌كشی و باكتری‌كشی دارد.

  جدول مواد موجود در صد گرم مغز گردو خام و خشك

آب

۳/۵ گرم

پروتئین

۱۴/۸ گرم

مواد چربی

۶۵ گرم

مواد نشاسته‌ای

۱۳ گرم

كلسیم

۱۰۰ میلی گرم

فسفر

۳۸۰ میلی گرم

آهن

۳ میلی گرم

سدیم

۲ میلی گرم

پتاسیم

۵۰ میلی گرم

ویتامین آ

۳۰ واحد

ویتامین ب ۱

۰/۳۵ میلی گرم

ویتامین ب ۲

۰/۱۲ میلی گرم

ویتامین ب ۳

۱ میلی گرم

ویتامین ث

۲ میلی گرم

  خواص داروئی

۱. گردو از نظر طب قدیم ایران گرم و خشك است روغن گردو كه از قدیم برای پختن غذاها از آن استفاده می‌شده است روغنی است به رنگ زرد روشن كه دارای طعم مطبوع و ملایم است و به آسانی تند (اكسیده) می‌شود.

۲. گردو خون‌ساز و تصفیه‌كننده خون است.

۳. گردو درمان‌كننده بیماری‌های ریوی است.

۴. گردو مسكن دل‌پیچه است.

۵. اگر از گردو و عسل و مربا درست كنید برای اشخاص لاغر و تقویت و تحریك نیروی جنسی مفید است.

۶. مربای گردو ملین بوده و آپاندیس را تقویت می‌كند.

۷. خوردن گردو از تشكیل سنگ كلیه و سنگ كیسه صفرا جلوگیری می‌كند.

۸. پوست درخت گردو و پوست سبز گردو قابض است.

۹. خوردن گردو برای تقویت جنسی مفید است.

۱۰. گردو را با انجیر و موز بخورید مقوی حواس و مغز است.

۱۱. اگر پوست تاز گردو را به دندان و لثه بمالید لثه و دندان را تقویت می‌كند.

۱۲. دم‌كرده برگ درخت گردو برای درمان ورم مفاصل مفید است.

۱۳. ۵۰ گرم برگ گردو را در یك لیتر آبجوش ریخته و به مدت چند دققیه بجوشانید این جوشانده برای شستشوی زخم‌ها و التیام آنها بسیار مفید است.

۱۴. دم‌كرده برگ درخت گردو برای درمان ترشحات زنانه و بیماری سل مفید است.

۱۵. جوشانده برگ درخت گردو درمان‌كننده سر درد‌، سرمازدگی و بیماری‌های پوستی است.

۱۶. شیره قسمت سبز میوه را اگر چند بار روی زگیل بمالید آن را از بین می‌برد.

۱۷. قسمت سبز و تازه میوه گردو را اگر با آب بجوشانید و موهای خود را با آن رنگ كنید رنگ قهو‌ه‌ای به مو می‌دهد.

۱۸. برگ تازه درخت گردو حشرات موذی مانند بید و ساس را از بین می‌برد.

۱۹. اگر زن حامله روزی یك عدد گردو بخورد پس از زایمان پوست شكمش زیبائی خود را حفظ خواهد كرد.

۲۰. چون گردو دارای مس می‌باشد بنابراین به جذب آهن در بدن كمك می‌كند.

  طرز استفاده

گردوی تازه به رنگ سفید با پوست زرد روشن است. مغز گردو را در ظرف سربسته در داخل فریزر نگهداری كنید تا كهنه نشود.

  مضرات

گردو با داشتن مواد مغذی زیاد غذای بسیار خوبی است ولی نباید در خوردن آن اصراف كرد زیرا زیاده روی آن باعث ورم لوزه و زخم دهان می‌شود‌. مخصوصاً گردو برای گرم مزاج‌ها خوب نیست و معمولاً بهتر است این‌گونه افراد بعد از خوردن گردو دهان خود را بشویند و یا انار ترش و یا كمی سكنجبین یا سركه بخورند. مغز گردو لطیف است و در اثر ماندن كهنه می‌شود ور نگ آن زرد یا قهوه‌ای و طعمش تند می‌شود و باعث مسمومیت خواهد شد و نباید از آن استفاده شود.منبع:ویستا


یزدفردا

  • نویسنده : یزد فردا
  • منبع خبر : خبرگزاری فردا